Kalp hastalığı dünya çapında en yaygın ölüm nedenlerinden biridir. Ancak, belirli yiyecekler kalbinizi koruyarak riski azaltabilir. Balık, özellikle somon ve uskumru gibi yağlı balıklar, omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Omega-3’ler kalbinizi korur, kan basıncını düşürür ve kötü kolesterolü (LDL) azaltır.
Lifli Gıdalar
Yulaf, arpa, tam tahıllar ve sebzeler gibi lif açısından zengin besinler kalp sağlığı için çok iyidir. Lif, kolesterol seviyelerini düşürerek kalp hastalığı riskini azaltır.
Kanser, hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla oluşan bir hastalıktır

Antioksidanlar
Yaban mersini, çilek ve siyah üzüm gibi meyveler yüksek antioksidan içeriğiyle kanser hücrelerinin büyümesini önleyebilir. Antioksidanlar serbest radikalleri nötralize ederek hücre hasarını önler.
Kurkumin
Zerdeçalın ana bileşeni olan kurkumin, güçlü anti-kanserojen özelliklere sahiptir. Çalışmalar kurkuminin çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.
Sindirim sistemi sağlığı genel vücut sağlığı için çok önemlidir
Omega-3 Yağ Asitleri
Somon, ceviz ve chia tohumu gibi omega-3 açısından zengin besinler beyin sağlığını korur ve depresyon riskini azaltır. B vitamini kompleksi (B6, B9, B12) beyin fonksiyonlarını destekler ve zihinsel yorgunluğu azaltır. Bu vitaminler tam tahıllarda, yeşil yapraklı sebzelerde ve et ürünlerinde bulunur.
Doğanın Şifası
Yiyecek ve içecekler sadece beslenme ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmaz, aynı zamanda sağlığımızı koruyarak ve hastalıkları önleyerek yaşam kalitemizi de artırabilir. Doğru bir beslenme planı ile hastalıkları önlemek ve hatta bazı hastalıkların tedavisinde destekleyici rol oynamak mümkündür.